perjantai 15. toukokuuta 2015

Matkustaminen ~ 8

Merkillistä on meininki, ei kai tässä muuta osaa sanoa!!! Arvatenkaan Finnair ei vielä tänään perjantaina perunut ensi viikon alun lentojaan, mutta muutoin ei voi kuin hämmästellä informaation vajavaisuutta. En kritisoi yksinään Finnairia vaan tahoa, joka Suomen lentoliikennöintiä pomottaa. Mistä mahtaa johtua syy sille, ettei kerrota koskeeko mahdollinen lakko muitakin lentofirmoja kuin Finnairia? Entäs muita lentokenttiä kuin Helsinki-Vantaata? Joku syy siihen on, että ainoastaan Finnair pitää tuon tuosta ääntä!

Erityisesti ihmettelen tuota systeemiä, että Finnair tyrkyttää ihmisiä vaihtamaan menonsa muuhun ajan kohtaan: Finnair on jo tarjonnut asiakkaille mahdollisuutta siirtää lentojaan pois mahdollisilta lakkopäiviltä eli 19.‒20.5.2015.

http://www.lentoposti.fi/uutiset/finnair_aloittaa_lentojen_peruutukset_sunnuntaina_jos_iaun_tukilakonuhka_ei_vaisty_0

Ihan tietoisesti panikoitutetaan ihmisiä, sanon minä! En minä ainakaan ole reissulle menossa siten, ettei sillä olisi niin merkitystä milloin lennän. Olen buukannut liput päivälle, jolloin haluan mennä ja päivälle, jolloin haluan reissultani kotiutua. Päiville, joiden ajaksi olen majoitukseni buukannut.

Minulla on paraikaa voimassaoleva varaus Finnairin lennoille, alkuperäisenään, eikä minkäänlaista tietoa siitä, mahtaako mahdolliset peruutukset edes osua juuri lentojeni kohdalle. Miksi siis oma-aloitteisesti luopuisin lentopäivistäni? Ihan kauhee ajatus siirrätyttää "varmuuden vuoksi" lentoni (joka olisi reissulleni katastrofi!)ja  sitten todeta, ettei alkuperäisiä lentoja peruutettukaan.

En aio tehdä mitään, koska tarkalleen ottaen ei ole aihetta. Minulla on voimassaoleva lentovaraus sellaisena kuin sen haluankin olla. Finnair peruu, jos peruu. Ei ole minun käsissäni. Kuten ei sekään, mikä on reissuni kohtalo; suostuuko/onnistuuko Finnair uudelleenreitittämään sellaisesti, ettei reissuni ole sitten ja siinä, kotiin jääden.

Tänään Finnair sentääs täydensi aiempaa informaatioaa siten, että nyt tietää milloin minkäkin lentopäivän lennot peruutetaan.

Ensimmäiset mahdolliset peruutukset koskevat maanantai-illan 18.5. lentoja, ja julkaisemme listan näillä sivuilla sunnuntai-iltapäivänä 17.5. Päätökset tiistain 19.5. lentojen peruutuksista tehdään maanantaina, ja keskiviikon 20.5. lentojen peruutuksista tiistaina. http://www.finnair.com/fi/fi/flightinfo

Minun kohdalla tilanne on se, että joko tai ei, mutta vasta tiistain aikana peruuttavat keskiviikon lentoni. Siihen asti on vaan jaksettava pitää loppunsa hiipunutta toiveen liekkiäni yllä ja odotella tiistaille, mitä tuleman pitää. Pahin skenaario on, että tämän viisureissu-blogin ylläpitoni päättyy tiistaina, Viennan viisujen 1. semifinaalin päivänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.