maanantai 18. toukokuuta 2015

ESC 2015 - harjoitukset ~ Dress rehearsal, semi 1.

Viisuviikko näyttäytyy suurelle yleisölle eli televisiokatsojille erilaisena kuin meille kaltaisillemme, joille kausi on kuin jouluaan viettäisi; jouluaaton ollessa lauantain finaalin yhteydessä. Viisumaailma sen sijaan tietää, että viikon aikana on muutakin kuin televisioitavat lähetykset: dress rehearsal-harjoitukset. Suomeksi niitä taidettaneen nimittää pukuharjoituksiksi.

Toisin kuin viime viikon harjoituksissa, dress rehearsal:seihin pääsee maksanut yleisö paikalle. 6 lipun paketissani on kolme dress rehearsal-lippua, yksi jokaista televisiolähetystä edeltävään ns, jury-näytökseen. Ensimmäinen dress rehearsal on päiväsaikaan ja jälkimmäinen myöhemmin illalla. Kolmas dress rehearsal on päiväsaikaan päivänä, jolloin illalla on varsinainen televisiolähetys. Esim. tänään on ollut huomisen ykkössemin kaksi ensimmäistä dress rehearsalia. Viimeinen on huomenna iltapäivällä ja illalla on on sitten televisioitava Euroviisujen ykkössemi-lähetys.

Kolmesta dress rehearsalista keskimmäinen on merkitykseltään muista poikkeava, koska niiden esityksen pohjalta juryt antavat äänensä. Itse aion ehdottomasti mennä keskiviikko-iltana torstain semin jury-näytökseen (2. dress rehearsal). Jury-näytös on siitä mielenkiintoinen, että tietää artistien antavan lavalla parastaan, vaikkei sitä televisioidakaan. Artistit tietävät, että juryt antavat illan aikana äänensä.

Päiväsajan näytöksissä muistelen joskus lukeneeni, miten artistin on todettu selvästi säästelevän itseään iltaa varten. Tästä syystä, jos on koskaan menossa Euroviisuissa paikan päälle, niin kannattaa harkita jury-näytöksiin menemistä. Esitykset ovat yhtä tosissaan toteutettuja kuin televisiolähetysten aikana, mutta areenaliput paikan päälle ovat televisiolähetys-näytöksiä halvempia.

Tänä iltana on 1. (Suomen) semin jurynäytös. Jos olisin jo Viennassa, menisin paikan päälle, katsomoon 74, riville 10, 25 euron istumapaikka-lipullani. Lippu oli mukana ostamassani OGAE-lippupaketissa. En voinut pakettia ostaessa määritellä tai toivoakaan minne istumapaikkani sijoittuu, mutta ihan hyviltä lippupakettini paikat vaikuttavat. Jokainen on eri paikassa.

Tänään päivällä olleesta dress rehearsalista on jo kuvaa ja kommenttia, mm.:

http://www.escgo.com/2015/05/18/first-dress-rehearsal-of-semi-final-one/

http://escnation-live.blogspot.co.uk/2015/05/semi-final-one-first-dress-rehearsal.html

http://eurovisionireland.net/2015/05/18/eurovision-2015-day-8-first-full-dress-rehearsal-of-semifinal-1-live-rolling-blog-start-1500-cet-just-refresh-the-page/

sekä https://instagram.com/eurovision/  [Eurovision.Tv:n Instagram-kuvia]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.