sunnuntai 17. toukokuuta 2015

ESC 2015 - harjoitukset ~ 5

Siihen nähden, etten tiedä ihan satavarmuudella, onko areenan istumapaikkani sitten kuitenkin missä määrin lavaan nähden sivuavasti, ihan tietoisella mielenkiinnolla seuraan joitain harjoitusotoksia. Ihan siksi, että jos istun liiaksi sivussa, en tiedä näenkö esityksistä minkäkään vertaa.

En kylläkään ole ostanut, eikä lipuissani lue, että olisivat näkörajoitteisia istumapaikkoja, mutta kun mitä olen areenalla otettuja valokuvia nähnyt, niin ihan kuin varsinkin katsomo 74 nord olisi sivummin kohti lavaa kuin millaisesti sen infotaan olevan virallisessa katsomokartassa.

Euroviisu-areena on atmosfääriltään niin omaa luokkaansa ja kun muutoinkin, onhan tämä reissuun aikomis/valmistautumiseni kaikkinensa ollut sellaista mielenrauhaa rikkovaa taistelua, että minulle on kyllä kaikista kaikkein merkittävin elämys olla läsnä, paikan päällä Euroviisuissa. Itken huonoa istumapaikkaani sitten kotiuduttuani...

Eilen areenalla harjoitteli kaikki torstain eli kakkossemin kisaajat. Tällaiselta näyttää Ruotsin esitys paikan päällä eli ilman lähizoomauksia tms. nähtynä, ESCKAZin taltioimana:

Toinen, kakkossemin kisaajista joukosta, erityistähtäimessäni oleva on Islanti, jonka biisin lyriikka osuu ja uppoaa, erityisesti äskeisen lentolakkogaten jäljiltä, En epäile hetkeäkään, ettenkö areenalla työstäisi liikutuksen kyyneliä _ Unbroken_ n ollessa esitysvurossa. Lnkissä oleva ESCDailyn youtube-video on huonolaatuinen, mutta siinä määrin kaukaa kuvattu, että saa mielikuvan millaisena esitys välittyy paikan päällä ollessa.

Viennan Euroviisut on minulle itsessään niin iso asia elettäväkseni, etten kykene reagoimaan muuhun sellaisesti kuin normioloissa tekisin. Venäjä on noussut kärkikolmikkosuosikkieni joukkoon, vaikka toki minä(KIN) tiedostan syyn, miksi ihmiset reagoi siihen, että Venäjä kisaa moisella "maailmalle rauhaa ja rakkautta"-biisillä.  Islannin suhteen puolestaan, minäkin ihmettelen, miksi Islanti haluaa korostaa aikuisikäisen artistinsa pikkutyttömäisyyttä, Ruotsin Guettakin on tiedossani... mutta en välitä. Ainoa, jolla on minulle merkitystä on tiedostaa, että sittenkin kaiken takaiskuisen kompuroinnin jälkeen olen Euroviisuissa paikan päällä. Se on ihan väistämätön fakta, että Viennan viisubiisit on jäävä erityisen erityisinä muistoikseni, joka tapauksessa.

♪  One step at a time, get out of the darkness... ♥ ISLANTI 2015

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.