maanantai 11. toukokuuta 2015

ESC 2015 - harjoitukset ~ 1

Tänään on kohtalaisen nostalginen päivä, sillä juuri tästä touhusta se ajatus ja "uskallus" tulla viisuiluni kanssa kaiken kanssa näkösälle lähti. Viisuvuonna 2006, viisuhistoriaani ajatellen arvatenkin, suurella mielenkiinnolla ruotsalaisedustaja Carola Häggkvistin edustajuutta. Lordi ei olisi vähempää voinut kiinnostaa siihen verrattuna, että artisti suosikki jostain teinivuosieni ajoilta oli mukana kisaamassa.

Suomen mediassa ei Carolaan liittyvää uutisointia juurikaan ollut, joten etsiskelin sitä sitten Internetistä. Jossain vaiheessa päädyin viisuilijoiden foorumille nimeltäänsä "Viisukuppila" ja aloin, mukaan kirjautumatta, lueskella erityisesti ketjua, jossa paikan päällä olevat uutisoivat näkemästään. Samainen "harjoitusten seuranta" on tänäänkin tähtäimessäni. Malmön vuotta lukuunottamatta, ketju on ollut v. 2006 lähten vuosittainen ehdoton tietolähteeni. Toisaalta en malta odottaa nähdä, mitä sitten lähetyksissä on luvassa, mutta harjoitusvideot vetävät puoleensa siksikin, että niissä ei juurikaan näe zoomailua tms. mitä televisiolähetyksissä näkee. Paikan päällä, harjoituksissa kuvatut videot ovat äärimmäisen lähellä sitä kokemusta, mitä olisi olla paikan päällä ja nähdä esitys omin silmin. Sittemmin innostuin kirjautumaan mukaan ja tässä ollaan. En enää osaa noloilla tai muuta sen suhteen, millaisessa asemassa Euroviisut on elämässäni. Olkoon ongelma kelle on!

Tänään alkoi viisuvuoden 2015 ensimmäiset viralliset harjoitukset. Käytännössä siis ensi viikon tiistan ensimmäisen semin kisaajat piipahtavat lavalla. Ilmeisesti päivän esityksistä ei ole videomateriaalia kuin jotain muutaman sekunnin pätkiä ja nekin järjestäjien eli Eurovision Song Contest-järjestäjien taholta julkaistuja. Myöhemmässä vaiheessa areenalla olevat lehdistön jäsenet kuvaavat omilla kameroillaan ja ne on yleensä tosi hyviä, ainakin näkökulma antavuuden kannalta. Televisiolähetyksien huono puoli on se, että on kauttaaltaan niin läpiajo/lähizoomattuja, ettei televisioyleisö näe samaa, jonka paikan päällä olevat näkevät.

"Harjoituksien seuranta" VIISUKUPPILA-foorumin ketju on minulle informationellisesti tärkein kohde, näin viisuharjoituksien alla siksi, että siellä on äänessä viisuihin perehtyneet. Joku normimpi tomittaja ei tiedä taustoja samalla lailla kuin kuppilassa tietävät.

Alla pieni kokoelma muita aktiivikäytössäni olevia linkkejä, joissa siis nimenomaan raporoidaan paikan päältä. Monet niistä joko päivittyvät ajan kuluessa samaan linkkiosoitteeseen (ja siten linkit sisältää vain tänään matskua tämänpäiväisistä harjoituksista). Osan kohdalla alla oleva linkki on voimassa vain tänään ja huomisen harjoituksille ja muulle on sitten omat linkkisivunsa.

_LIVE day1_ Eurovision.TV:n seurantasivu ma 11.5. (Suomi-semi) harjoituksiin

_All rehearsals day one_ ESCdailyn seurantasivu 11. 5.-harjoituksiin

_Schlagerbloggen_ Aftonbladetin Tobben viisublogi

_ESCnation-live_ ESCnationin "Live from Vienna"-blogi

_First rehearsal live rolling blog start_ Eurovision Ireland:n viisublogi

Tässä joitain tämän illan nettiseuralaisiani. Suomen pojat lienevät jo osuutensa hoitaneet, joten luulisi, että heidän touhuistaan löytyisi jo pikku hiljaa kommenttia. Ketä sitten kiinnostaakaan. Itseni kohdalla, kaikista kaikkein mielenkiintoni on huomisessa. Huomenna tiedän tuleeko lentolakko ja jos, onko korvaavien lentojen käyttö miten toteutettavissani. En ollenkaan pidä itsestään selvänä korvaavien lentojen löytymistä tai niihin pääsemistä. Elämäpirulainen tietää kyllä, milloin ja miten kimppuuni käydä...

Tämä tunniste "ESC 2015 - harjoitukset" sisältää postauksiani Viennan areenan harjoituksista, alkaen tänään ja päättyen paikan päältä raportointiini. Toivoakseni, en seuraa netistä ensi viikon keskiviikon, torstain ja perjantain harjoituksia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.