maanantai 18. toukokuuta 2015

ESC 2015 ~ 22

Yksi piirre, joka vahvasti on mukana Euroviisuissa on tapahtuman voimakas näkyminen pidettävässä kaupungissa. Sanoisin, että Euroviisut on musiikkivihteen Olympialaiset ainakin siltä osin, millaisissa mitoissa se on esillä kaduilla. Se on juuri se piirre, joka nyt kun paikan päälle menemisen makuun olen päässyt, vetoaa ehkä eniten Eurovision Song Contestissa. Elämys itsessään olla läsnä ja kokea se karnevaalitouhu on minulle tärkeämpi kuin kuka voittaa tai voittaako suosikkini.

On niin paljon kaikkea, sinänsä merkityksettömän ohimenevää, mutta kuitenkin jotain, joka poikkeaa normiarjesta, sekä yksityishenkilönä että kaupungissa piipahtavana turistina. Jos vaan koskaan tilaisuus tulee, haluan ehdottomasti käydä Viennassa aikanaan uudestaan. Ihan vaan nähdäkseni sen, onko kaupunki miten erilaisempi "omana itsenään". Nythän tulen näkemään Euroviisuitetun Viennan.

Oslo jäi siinä mielessä kokematta, että käytin viimeisen päälle hyödykseni saamaani faniakkrea eli kulkulupaa. Käytännössä oleskelin suurimman osan aikaani pressikeskuksessa tai areenalla näytöksissä, joihin ei ilman akkrea olisi päässyt.

Odotan suurella mielenkiinnolla kokemusta olla taviksena viisuuntuneessa suurkaupungissa. Jotain ennakkokuvaa saa esim tästä uutisesta:
http://yle.fi/uutiset/wien_valmistautuu_euroviisuihin__pariskunnat_ilmestyivat_liikennevaloihin_ja_viemarit_alkoivat_laulaa_video/7990361

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.