sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Yleistä pähkäilyä ~ 13

Jos jossain näkyy ero siinä, millaisessa fiiliksessä olin näihin aikoihin v. 2010 Oslon viisureissuni alla vrt millaisessa paraikaa olen, niin siinä, miten voimakkaasti rekisteröin kaiken, joka vähäänkään henkii takaiskuista elementtiä. Tässäkin eilen lueskelin Daily Mailin sivustoa, kun pongasin tämän uutisen, jossa videopätkän kera kerrotaan millaiseen tilanteeseen turisti saattaa Pariisissa ajatutua:

http://www.dailymail.co.uk/travel/travel_news/article-3007440/Footage-reveals-one-common-scams-tourists-fall-Paris.html

Hulluksihan sitä tulisi, jos sitä "kaikkea liikkuvaa" alkaa säikähtämään, mutta se, mikä erityisen erityisesti mietityttää on se fakta, että Euroviisu-reissulla on väistämättä iltamyöhään liikenteessä. Televisioidut lähetykset päättyvät paikallista aikaa yömyöhällä, joten majoitusetappiin palaaminen edellyttää ties mille itsensä altistamista.

Otinpas sitten ja Googlailin "Vienna safe security"lla ja löysin mm. tälläisen infon:
Travellers are frequently targeted at Vienna’s two largest train stations (Westbahnhof and Meidling), the plaza around St Stephan’s Cathedral and the nearby shopping areas. 
           http://www.smartraveller.gov.au/zw-cgi/view/Advice/Austria

Niinpä. Mahtaakohan yömyöhään areenalta paluu osoittautua millaiseksi horror-kokemukseksi Westbahnhof-aseman liepeillä... Yksi vaihtoehto on pysyä hotellihuoneessa ja katsella Euroviisut majoitushuoneeni televisiosta.

Kaipaan vuottani 2010 ja Osloa. Kaipaan asennetta elämääni, jossa siellä ollessani olin. En muista, että olisin Oslon reissun lähestyessä enempiä mitään kauhuskenaarioita miettinyt. Mutta sitten taas, tuolloin olin tietämätön siitä, kuinka tulisin muutaman vuoden sisällä oppimaan, ettei mikään elämyksellinen tilanne ole turvassa romahdukseltavalta käänteeltä. Viennan Euroviisujen kokeminen paikan päällä on oleva yksi elämäni elämyksellisimpiä tilanteita ja siksi erittäin otollinen ties millaiselle käänteelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.