lauantai 7. maaliskuuta 2015

Yleistä pähkäilyä ~ 10

Toukokuun deadlineen eli vuoden Euroviisu-lähetyksiin on seitsemisenkymmentä päivää. Alkaa siis olla ajankohta planeerata reissuani tarkennetuun muotoonsa. Passi on hankittu, kansainvälinen Kela-kortti työn alla jne.

Oslon viisuissa, v. 2010 ollessani käytin viimeisne päälle hyödykseni saamani kulkuluvan eli nk. akkren. Oleskelin suurimman osan ajastani joko areenalla itsessään tai sen liepeillä olleen pressikeskuksen tiloissa (jonne ei ilman kulkulupaa ollut menemistä). Oslon varsinaiset turistikohteet jäi käytännössä visiteeraamatta.

Viennaan menen turistellen, enkä edes haluaisikaan mitään kulkulupia. Haluan nimenomaan tämän elämyksen; millaista on olla kaukana kotoa viisukaupungissa ihan vaan turistina?

Ilmeisesti areenan katsomolippuni käyvät kulkuluvista julkisissa kulkuvälineissä, mutta erittäin todennäköisesti hankin silti jonkinlaisen Vienna-kortin liikuskeluni tueksi. Sen enempiä ennakkokohteita minulla ei ole kuin tämä: _Schoenbrunnin linna_ [linkissä virallinen sivustonsa].

Tähän väliin jälkikäteistäydennyksenä,  Schönbrunnin linnan etupihan valokuviani:


Muilta osin, lähinnä etsiskelen potentiaalisia kohteita, tulostelen itselleni infoa mukaani ja päätän sitten paikan päällä tilanteen mukaan mitä teen, minne menen. Katsomolippujeni mukana tuli myös liput harjoituksiin, joten käytännössä jokaiselle illalleni on buukattuna iltavisiitti areenalla, mikäli sikäli harjoituslippuni käytän.

Käytännössä etsin informaationi turisteille kohdistetuista sivustoista. Yksi tällainen on _www.wien.info/ , joka selvästikin panostaa viisuturisteihin. Heidän sivustoltaan pongasin tällaisen potentiaalisen kohteen; turistikierrokset: _Eurovision Song Contest/special guided tours_ . Vaihtoehdoista mielenkiintoa herättävimmältä kuulostaa: "In the Musicians’ Footsteps (Haydn, Mozart, Beethoven, Strauss)", vaikken klassista musiikkia arjessani kuuntelekaan. Wien on käsittääkseni klassisen musiikin pyhättöjä ja siksi tuollainen turistikierros, vaikka ei muuta, niin ainakin täydentäisi klassisen musiikin sivistystäni.

Minulla on ihan käden ulottuvillani painettuja Vienna-oppaita ja esitteitä, mutta niihin en halua vielä koskea. On ihan liian aikaista niitä tutkiskella. Parempi olla aiheuttamatta elämäpirulaiselle sytykettä tulla esiin... Sen verran hyvin on elämäpirulaisen opit menneet perille, etten halua liiaksi ennakkoon planeerata. Se on nähty, koetut ja hengissä selviten todettu, että milloin tahansa tilanne voi muuttua joksikin ihan muuksi kuin on alkujaan ajatellut.

Jälkikäteistäydennyksenä, joitain Viennassa ottamiani Euroviisuttomia valokuvia:Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.