sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Eurovision # flashback ♥ EUROVISION 2010

Sitten joskus, kun minusta aika jättää ja on yritystä saada yhteyttä tuonpuoleiseen minääni, niin yksi potentiaalinen osumatarkkuus löytyy Telenor Areenalta. Varsinkin finaali oli jotain niin hurjaa koettavakseni, ettei tiedä millä sitä kuvaisi. Olihan tuolloin Oslon viisureissuni päätöshetki ja siellä minä sitten totaalisessa onnellisuusfiiliksissäni hetkestäni nautin. Sillä, kuka voittaisi Oslon Euroviisut ei olut ollenkaan siinä hetkessä niin merkityksellinen kuin tietoisuus siitä, miten onnistunut Oslon reissuni oli ollut.

Oslon järjestäjien ideoima väliaikanumero ei olisi voinut olla osuvampi! Flashback-hetki oli kyllä ja on oleva jotain erityisen erityistä, koska se voimisti viisuareenalla paikan päällä olemisen kokemusta entisestään. Euroviisu-areenan atmosfääri syntyy nimenomaan siitä yhtaikaisesta, kaikki kansat yhdistävästä kokemuksesta. Areenalla ollessaan on ikäänkuin kaiken ytimessä ja silti koko ajan sen ikäänkuin aistii, kuinka screenien edustama muu maailma on läsnä. Euroviisu-areenan poikkeuksellinen yhdessäkokemisen atmosfääri tulee nimenomaan tapahtuman televisoinnista, koska se yhdistää areenalla olevat ja telkkarien äärellä olevat yhdeksi, yhtenäiseksi katsomoksi.

Oslon flashmob-väliaikanro oli tottakai paljolti ennakkoon nauhoitetun natsaamista paraikaa olleeseen tilanteeseen ja sekään ei ollut mikään yllätys, että lavan edustalle oli organisoitu erikseen tanssikoreografiaa harjoitelluita; ihan televisioinnin näyttävyyttä hakien. Mutta siitäkin huolimatta, olihan se yhtä upee hetki nähdä ja elää kuin millaisena se televisiosta välittyi.
Paikan päällä areenalla olleita harjoitutettiin ennen lähetystä ja sen aikanakin opastettiin tilanteen kulkua screenien avulla:
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.