maanantai 2. maaliskuuta 2015

ESC 2015 ~ tyrkyt ~31

40stä viisumaasta kutakuinkin puolet on jo valinnut edustajansa. Oma mielenkiintoni on, kuten on vuosikymmeniä ollutkin, siinä, mitä Ruotsissa touhutaan. Toki Norjaa ja muutamaa muutakin tulee silmällä pidettyä.

Ruotsin Melodifestivalen on kuitenkin oma maailmansa, jonka seuraaminen on ollut jokavuotinen kuvioni yli kolmekymmentä vuotta. Jos kahdesta pitäisi valita, jättäisin Eurovision Song Contestin taakseni, koska Melodifestivalen on jotenkin ihollampi. Tuttuja artisteja lavalla, uusia tuttavuuksia, joista nousee maansa suosikkiartisteja, <3 biisejä, jotka päätyvät pitempään soitantaani (ja kanssaloilantaani). Kun Malmögateni yhteydessä jäätin kaiken viisuihin liittyvän taakseni, elämääni tuli isompi aukko kuin osasin ennakoidakaan. En ollut sitä itsekään tiedostanut, miten paljon kuuntelemastani musiikista on ruotsalais(viisu)artistien tuotantoa.

Ruotsi valitsee edustajansa parin viikon päästä, mutta minä olen jo kauden viisuvoittajani pongannut. Tapauksen, jonka seuraan tulen hakeutumaan pitkin vuotta. <3 "Don`t stop believing". Viisubiisi, joka on takuulla mukana, jos koskaan myöhempinä vuosina teen merkityksellisistä viisuilubiiseistäni flashback-postauksia.

Olen kuitenkin erittäin varautunut sen suhteen, että saisin _Mariette Hansson_ nin [YouTUbe] seurakseni Viennaan. Ruotsi saattaa hyvinkin todennäköisesti äänestää edustajakseen Eric Saaden, Måns Zelmerlövin tai sitten sen mikälieolikaan-joikaajan. Euroviisuilussa jos jotain, niin oppii toisaalta sen sietämisen, että "väärä" biisi voittaa, mutta myös tiedostaa sen, ettei biisiin tykästymisensä ole kiinni sen sijoittumisesta.

Melodifestivalenia seuraavilla on tapanaan kyhätä ns. viisulotto eli ennakoida biisejä kuulematta kuka pääsisi semeistään jatkoon ja edelleen finaaliin. Tähän liittyen, tein tammikuussa_tällaisen postauksen_ . Neljä Melodifestivalen-semiä on nyt käyty ja niistä jokaisesta 3 jatkosta tiputettu. On siis aika tsekata, kuinka onnistuin ennakoidessani pelkkien biisi/artisti/biisinikkari-nimien perusteella jatkoon äänestettävät. Alla kopio tammikuisen postauksen lottouksestani. 

Numerointi viittaa seminsä esiintymisnumeroon. Nämä ennakoin jäävän jatkosta, nämä ovat heitä, jotka todellisuudessa jatkosta jäivät. 


~ SEMI 1, Göteborg 7.2

1. "I'll Be Fine" – Molly Pettersson Hammar

2. "Pappa" – Daniel Gildenlöw 

3. "One By One" – Elize Ryd & Rickard Söderberg

4. "Hello Hi" – Dolly Style

5. "Det rår vi inte för" – Behrang Miri feat. Victor Crone
      
6. "Can't Hurt Me Now" – Jessica Andersson
   
7. "Sting" – Eric Saade
    

~ ~ SEMI 2, Malmö 14.2.

1. "Forever Starts Today" – Linus Svenning

2. "Där och då med dig" – Emelie Irewald

3. "Groupie" – Samir & Victor

4. "If I Was God For One Day" – Neverstore

5. "Nonetheless" – Marie Bergman & Sanne Salomonsen

6. "Möt mig i Gamla Stan" – Magnus Carlsson
    
7. "Don't Stop Believing" – Mariette
    

~ ~ ~ SEMI 3, Östersund 21.2.

1. "Insomnia" – Ellen Benediktson

2. "För din skull" – Kalle Johansson

3. "Bring Out the Fire" – Andreas Weise

4. "Living to Die" – Andreas Johnson

5. "Don't Stop" – Isa

6. "I See You" – Kristin Amparo

7. "Jag är fri (Manne Leam Frijje)" – Jon Henrik Fjällgren


~ ~ ~ ~ SEMI 4, Örebro 28.2.

1. "Don't Say No" – Midnight Boy

2. "Black Swan" – Caroline Wennergren

3. "Building It Up" – JTR

4. "Guld och gröna skogar" – Hasse Andersson

5. "Make Me (La La La)" – Dinah Nah

6. "Ett andetag" – Annika Herlitz

7. "Heroes" – Måns Zelmerlöw

Käytännössä ennakointilottoilussani täyspotin saadakseni, listani pitäisi sisältää 12 tällaista  merkintää. Todellisuudessa niitä näyttää olevan 7. Semeittäin katsottuna näyttäisi siltä, että neljännen semin kohdalla ennakoin epäonnistunein. Muiden semien kohdalla osasin ennakoida kolmesta jatkojäävästä kaksi oikein. Vaan väliäkös tällä millään, hetkellistä arjen hupiahan tämä vaan on.

Lottoiluni tähtäin oli ennakoida ketkä 12 (28 kisaajasta) päätyisivät finaaliin, mutta sen lottoiluni tsekkaus parin viikon päästä, jolloin Ruotsi valitsee edustajansa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.