perjantai 6. maaliskuuta 2015

ESC 2015 - finaali ~ Saksa

Euroviisujen yksi toistuva elementti on draama. On se sitten sitä, että joku mokaa tietoisesti tai tarkoittamattaan, joku maa vaihdattaa kertalleen nimetyn edustajansa tms. saati tilanne, jossa kansan suurin suosikki ei voitakaan maansa edustajuutta.

Saksa valitsi eilen edustajansa ja kuulostaa siltä, että missasin kauden draama-efektin, kun en finaaliaan streamannut. Saksa ei tosin yleensäkään ole viisumaa, jonka viisukarsinnointia seuraisin. Tiettävästi lähetyksessä oli äänestetty voittaja, mutta hänpäs sitten ilmoittikin, ettei otakaan edustajuutta vastaan. Niinpä Saksaa edustaa Ann Sophie kappaleella "Black smoke". Lähinnä tulee mieleen, että ihmiset, jotka ovat ensin voittanutta äänestäneet ovat käytännössä tulleet höynäytetyksi, vaikkei sinänsä äänestämisen hinta liene mitenkään erityisen kallista ollut. _Tässä_ YouTube-video Saksan draamaiseen voittajan nimeämiseen.

                                   EUROVISION SONG CONTEST 2015 ~ Saksa
~ ~ Saksa flashback > Saksa ei ole koskaan ollut suosikkeimpia viisumaitani, joten kuvaan kuuluu Oslossa ollessani Saksa oli ikäänkuin yx seassa-tapaus. Missään vaiheessa en muista, että olisin Saksaa erityisemmin noteerannut. Muistelen, että finaalissakin olin jo niin fiiliksissäni siitä, että ilta sinetöisi Oslon reissukokemuskeni, ettei Saksan voitto hetkauttanut mihinkään suuntaan.

Saksan viisuvoittoinen "Satellite" on nostalginen kaikessa kolmiminuuttisuudessaan, koska sen seurassa ajaudun muistelemaan sitä kaikkea, jota Oslon reissuni piti sisällään. Alkaen siitä hetkestä, jolloin Norja voitti viisut ja otin tosissani ajatuksen tyngäkseni idean lähteä Norjan viisuihin paikan päälle. Loppujen lopuksi viikon reissuni oli jotain niin makeeta elämyksekseni, että niillä muistoilla nostalgiamittarini pysyy tapissaan tänäkin päivänä, viisi vuotta myöhemmin. ♥ OSLO 2010

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.