torstai 5. helmikuuta 2015

Eurovision # flashback ~ Nada es comparable a ti ♪ ESPANJAN VIISUT 2009

Espanja on ensimmäisimpiä "löytöjäni" viisumaista, jotka ovat stream-kaudellani erityistarkkailuuni ajautuneet. Vuoden 2007 ja 2008 tapaukset eivät ole erityisimpinä suosikkeina mieleeni jääneet, mutta tämä osui ja uppposi heti. Muistan, että Espanja julkaisi silloisia tyrkkyjään jonkinlaisessa musiikkigenrellisessä aakkosjärjestyksessä ja sen kuinka biisejä oli ihan hirveästi. Moni tuli plarattua sellaisilla 10 sekunnin tutustumismomenteilla, kaikkia en muista läpi käyneeni, mutta tämä ihastutti heti ja ensimmäisellä sekunnillaan.

Ruotsalaistuneen musiikkimakuni tuntien, eipä biisiin tykästymiseni kai ihme ollutkaan, kun tietää biisinikkareina olevan sinikeltaisväriä.


Se, mistä en tämän biisin yhteydessä ole pitänyt on tapa, jolla se toteutettiin lavalla. Ihan liikaa melskettä näin kauniin balladimelodian yhteydessä! Mirelan tulkitsema "Nada es comparable a ti" olisi tarvinnut lavatoteutukseensa pimeyttä, rauhallisisa efektejä valoilla... ja tietysti tuulikoneen..

Viennassa Espanjaa edustaa artistitar nimeltään Edume. Biisiä ei ole julkistettu, mutta tekijöikseen on vahvistettu  ruotsalaistaustaiset Toni Sánchez-Ohlsson, Peter Boström & Thomas G:son. Tuttuja nimiä, aiempien suosikkiviisujeni takaa, joten arvatenkin odotukset Espanjan viisubiisin suhteen ovat korkealla. 

Espanja on Euroviisujen maa, joka pääsee kisaamatta lauantain finaaliin, joten Viennassa pääsen Espanjan viisun LIVE-seuraan aikaisintaan perjantain harjoituksissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.