sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Eurovision # flashback ~ Det gör ont ♪ MELODIFESTIVALEN 2004 Eurovision " It hurts"

Tämän tilanteen ollessa päällä, ollen alkutalvea vuonna 2004, elin aikaani, jossa olin viisuilija yli 20 vuottani. Aikaa, jona yksi ja useampi artisti oli tykästymismittariini osunut ja suosikkiusasemaansa jäänyt. Vaikken artisti, enkä karaokea harrastava olekaan, niin jotain kanssaelämisen riemua siitä saa, kun suosikkiartistinsa palaa viisuskaboihin. Tästä esimerkkinä tapaus Lena Philipsson.
Vuosi 2004 oli ajankohtaa, jolloin itsekin palailin viisuilumaailmaan vuosien hiljaiselon jälkeen uudestipulputtavalla kiinnostuksella, joten siihen saumaan Lena Philipssonin paluu oli kuin jossain korkeammassa kirjoitettu tapahtuvaksi. Olin teinityttö, kun Lena osallistui vuonna 1986 ekaa kertaansa Ruotsin viisukarsintaan, Melodifestivaleniin ja on ollut siitä lähtien yksi seuratuimpiani ruotsalaisartisteja. Mistä kielii jo sekin, että on artisti, jonka musiikkituotantoa löytyy kasarivuosieni C-kasettikokoelmastani.

Olen muistavinani, että vielä vuonna 2004 ei ollut mahdollisuutta tutustua ennakkoon kisaaviin biiseihin. Tai sitten oli, enkä tai sitten en vaan muista käyttäneeni mahdollisuutta. Sen muistan, miten tiesin, että Lena esiintyisi yhtenä kisaajana ja kuinka jännitin, millaisella biisillä kasarivuosien suosikkini palaisi lavalle. Sen muistan erityisesti, kuinka Lena tuli ja veti osuutensa sellaisella naarasadditudella, ettei tosikaan. Illan ainoa oikea voittaja, <3.


Ruotsalaisilla on tapanaan käännättää edustusbiisinsä englanninkieliseksi ja siten tämäkin esitettiin toukokuun Euroviisuissa "It hurts"na, versiona, joka on minulle täysin yhdentekevä. Tämä on aito ja alkuperäinen <3.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.