torstai 26. helmikuuta 2015

ESC 2015 ~ tyrkyt ~30

Helmikuu on viimeisillään ja samaa alkaa pikkuhiljaa olla kauden viisuedustajien valinta. Muistelen, että traditionaalisesti helmi -maaliskuu on viisukarsinnoinnin high seasonia. Tiedä sitten siitä, mutta ainakin nytkin tänään torstaista sunnuntaihin päästäessä Viennan viisumaailmaa on täydennetty Irlannin, Moldovan, Suomen, Unkarin ja Slovenian viisuedustajilla.

Oma erityisempi mielenkiintoni tosin kohdistuu lauantaina Ruotsiin ja heidän neljännen seminsä päättymiseen, koska se tietää, että SVT vapauttaa Ruotsin finaaliin passitetut julkisuuspannastaan. Olen ehdottomasti sitä mieltä, että haluan Mariette Hanssonin edustavan Ruotsia, vaikken olekaan neljännen semin tyrkkyihin tutustunut. Ei ole eikä tule olemaan voittanutta, vaikka voittajasuosikki Måns kuinka kikkailisi. Piste. http://www.svt.se/melodifestivalen/mans-zelmerlows-nya-grepp-som-ska-ta-honom-till-final-i-melodifestivalen-2015

Unkarin karsinnointia on tullut seurattua jonkinlaisella mielenkiinnolla. Myöntää täytyy, ettei finaalissaan ole yhtään muut päihittävää suosikkia, mutta toki ilahtuisin, jos Kati Wolf päätyisi Viennaan. Ainahan siinä on oma nostalgiaefektinsä, että paikan päällä ollessaan lavalla on tuttu artisti vrt. joku neverheard. Unkarin finalisten biisinäytteet löytyy _tästä_ YouTube-videosta.

Slovenian tyrkkyihin voi tutustua _tässä_ [ESCKAZ-sivusto]. Tässä tätä kirjoitellessani soitattelen niitä, joten tämä käyköön tilanne-esimerkistä, jossa touhuan muuta ja silti samalla tutustun viisunäytteisiin. Slovenian tyrkkytaso vaikuttaa ihan hyvältä. Listalla seitsemäntenä olevan Rudin tosin keskeytin liki saman tien, koska sen makuni vastaisuus oli todettavissa alle 10 sekunissa. Ensisoittelun perusteella Jana Šušteršičin "Glas Srca" tykästytti ehkä eniten.

Suomikin valitsee viikonlopuna aikana viisuedustajansa. Mitä olen lööppejä lueskellut, Kurikan poppoo voittanee. Jos tai jos ei, ihan sama minulle. Suomen viisuilu ei puoleensa vedä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.