sunnuntai 22. helmikuuta 2015

ESC 2015 ~ tyrkyt ~29

Eilinen Melodifestivalen-semin seurantani oli näytöstä, jollaista harvoin touhuan; stream-yhteys päällä, mutta enemmänkin kuuntelin kuin katsoin sitä. Siinä ohjelman edetessä lueskelin toisella selaimella vaikka ja mitä. Maltan tuskin odottaa ensi viikonloppua, kun SVT vapauttaa kaikki kauden tyrkkynsä kuunneltaviksi. Heillähän on sääntö, että finaaliin päätyneet saa olla julkisuudessa vasta viimeisen semin jälkeen.

Kausi on oleva kaikista kaikkein täyttymys, jos Mariette Hansson valitaan maansa edustajaksi ja olen sitten Viennassa sen paikan päällä kokemassa. Mutta myös, sekin vaihtoehto on, että Ruotsi valitsee väärin ja siinäpä sitten varmaankin mietinnässä vaihtaa viisuista isänmaatani?...

Eiliseen palatakseni, en edelleenkään ymmärrä, miksi semissä kisanneelle balladille valittiin artisti, jonka tulkintatalentti ei vastaa biisin etua.  Kuulen kyllä äänessään Adelea, enkä väitä etteikö osaisi laulaa, mutta edetessään sen kuulee, ettei Kristin Amparon talentti ole tarpeeksi tälle nimenomaiselle balladille, joka olisi tarvinnut tulkitsijakseen jonkun talenttisemman big voicen:


Ruotsin viisuilua koskenut lottoiluni (biisejä kuulematta) alkaa olla tulokseni puolesta sen oloinen, että kaipa tässä on jotain mieltä todeta olevani varsin ruotsalaistunut. Ainakin siltä osin, miten onnistuneesti tunnistan 7 kisabiisistä ne neljä, jotka äänestetään semeistään jatkoon; pelkkien biisi- ja artistinimien perusteella. Nämä ennakoin päätyvän suoraan finaaliin, näiden ennakoin saavan passituksen viimeiseen semiin ns. Andra chanseniin. Numerointi viittaa seminsä esiintymisjärjestykseen.

SEMI 3, Östersund 21.2.

3.  "Bring Out the Fire" – Andreas Weise

4.  "Living to Die" – Andreas Johnson
    
5. "Don't Stop" – Isa
    
6.  "I See You" – Kristin Amparo  

Ja tässäpä tulokseni eli numeroitu sininen äänestettiin semistään finaaliin, numeroitu keltainen päätyi Andra chaseniin. Andreaksen biisi oli niin turhake, että ihan ansiolla jäi seminsä viimeiseksi.

Unkarikin semeili eilen, mutta palaan siihen myöhemmin. Tältä erää riittää informaatio, että Kati Wolf pääsi jatkoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.