sunnuntai 15. helmikuuta 2015

ESC 2015 ~ tyrkyt ~26

Johan tuon jo melkein arvasi, että Unkari pudottaa jatkosta yhden suursuosikeistani eli New Level Empiren. Ihan höh hommaa!!! _Hungary first set of finalists chosen_ [EurovisionTv-sivusto]. Unkarin kisassa on tosin vielä mukana joitain muita mielenkiintoa herättäviä, joten eiku` etiäpäin.

Eilinen "superlauantai" (useampi finaali & semi samana iltana) näytti tilanteeni päällä ollessaan tältä:

Oma tietokoneeni toimi kiitettävästi, mutta Viisukuppila (suomalaisviisuilijoiden foorumi) vaikutti olevan siinä määrin ylikuormitettu, ettei kommentointi tai muiden kommenttien seuraaminen ollut sujuvuudeltaan parasta mahdollista. Viisukuppila on siitä viihtyisä paikka, että tiedän varmuudella läsnä olevan "kanssaihmisiä", joiden voin enemmittä selittelyittä olettaa ymmärtävän, mitä kommentilla tarkoitetaan. Jos Twiittaisin " olettaneeni, että Malena sanoisi lopussa ingen konstigt alls", lieköhän monikaan olisi ymmärtänyt viittaavaani Malenaa koskeneeseen Melodifestivalen-sketsiin, muutaman vuoden takaa.

Siitä on jo melkein 10v, kun kirjauduin Viisukuppilaan. Nykyään olen siellä varsin vähäisesti äänessä ja olen huomannut, ettei monikaan aloitusaikakauteni (2007) nimimerkeistä ole liioin enää entisensälailla siellä äänessä. Varsinkin stream-iltoina sitä kuitenkin haluaa olla siellä, "omiensa seurassa".

Eilinen Melodifestivalen-semi oli kyllä aikas huikee elämys, vaikka ihan vaan streamautuneena sitä seurasin. Päällimmäisin ajatus on, että tulossa olevat semit ovat ihan turhia, koska olen llöytänyt voittajan. Ei takuulla ole Mariette Hanssonin voittanutta! En kylläkään voi linkittää tähän esitystään, koska sääntöjen mukaan finaaliin päässeet ovat julkaisukiellossa semien ajan. SVT poistattaa YouTubatut videot, joten en viitsi nähdä vaivaa. SVT:n omalla sivustolla näyttää olevan mahdollisuus katsoa eilinen lähetys uudelleen, vaan mahtaakohan sekään linkki enää kauaa toimia, kun finaaliin päässeet ovat mukana ohjelmassa.

Marietten "Don`t stop believing" on jotain niin mystisyyden ja muun mahdollisen mahtavuutta, ettei tosikaan! Haluan sen ja vain sen ehdottomasti Viennaan, edustamaan Ruotsia. Itse asiassa, lumouduin näkemästäni ja kuulemastani siinä määrin, että tuli ajatus, mitäs jos Ruotsi voittaa tällä viisut? Malmö vei mennessään hohdon siltä, että enää hinkuisin paikan päälle Ruotsissa järjestettävään Eurovisioniin, mutta entäs jos saankin Viennassa jotain muuta? Entäs ajatus, että olen läsnä Viennan areenalla, kun Ruotsi voittaa?!! Ihan hurjan huikee ajatus, minulle, jolle Ruotsin voitto on TODELLAKIN eri hjärtslaagia kuin Suomen viisuvoittoikinä tulee olemaan.

Mutta sitten, yömyöhäisen illan tullen kuulin, millaisella mahtipontisella oopperatykillä Italiaa kisaa Viennassa ja totesin, että taitanee viisut olla ensi vuonna Italiassa.

Suomesta puheenollen, Islannin viisulähetyksessä plarattiin pätkiä jo Viennaan valituista edustajista ja siellä seassa oli UMK:ssa kisaava Pertti Kurikan Nimipäivät, vaikka eihän Suomessa ole vielä viisuvoittajaa nimetty?! En kylläkään ymmärtänyt mitä siinä Islannin lähetyksessä bändistä sanoivat.

Biisejä kuulematta tekemäni Melodifestivalen-lottoiluni on yllätyksekseni varsin hyvällä mallilla. Olen veikannut molempien semien kohdalla oikein, ketkä kaksi pääsevät suoraan finaaliin. Alla lista 12 tapauksesta (semiensä esiintymisnrojärjestyksessä), joiden lottoilin päätyvän kauden Ruotsin viisufinaaliin. Nämä ovat tällä hetkellä passitettuja Andra chaseniin eli viimeiseen keräilyerään, josta kaikkiaan neljä pääsee semeistään suoraan finaaliin valittujen seuraksi.


* "Det rår vi inte för" – Behrang Miri feat. Victor Crone

* "Can't Hurt Me Now" – Jessica Andersson

* "Sting" – Eric Saade

* "Forever Starts Today" – Linus Svenning

* "Nonetheless" – Marie Bergman & Sanne Salomonsen

* "Möt mig i Gamla Stan" – Magnus Carlsson

* "Don't Stop Believing" – Mariette

? "Bring Out the Fire" – Andreas Weise

? "Living to Die" – Andreas Johnson

* "Guld och gröna skogar" – Hasse Andersson

* "Ett andetag" – Annika Herlitz

* "Heroes" – Måns Zelmerlöw


Ensi lauantain semi lieneekin sitten tappoetappi, mitä viisulottoiluuni tulee, koska olen ennakoinut, että siitä semistä pääsisi finaaliin vain nämä kaksi ?-merkittyä. Toisin sanoen, lottoiluennakointini mukaan, 3.semistä saisi finaalitiketin ainoastaan molemmat Andreakset; joko semistään suoraan finaaliin passitettuina tai Andra chasenin kautta.

Tällä hetkellä Ruotsin finaalissa on tuttuja konkareita, kertaalleen Ruotsia edustaneita ja uudempia tuttavuuksia. Tulen todellakinTODELLAKINtodellakin seuraamaan Ruotsin finaalia Do not disturb:sti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.