lauantai 14. helmikuuta 2015

ESC 2015 ~ tyrkyt ~25

Ruotsin viisuilu etenee tänä iltana toisen semifinaalin merkeissä. Aiemmin tekemäni (biisejä kuulematta) viisulottoiluni illan täyspotti tulisi sillä, että nämä 4 olisivat illan 2 finaaliin ja 2 viimeiseen semierään passitettavia. Nyt, biisit kuultuani, harjoitusvideo-pätkät nähtyäni ja paikan päällä olevien kommentteja lukeneena huomaan olevani aiheesta iloinen, etten lotonnut rahasta... vaan ans kattoo, mitä illan tulostaulukko tuo tullessaan. Alla siis kommentointiani näiden perusteella.

Tätä kirjoittaessani biisien _harjoitusvideo-otteet_ ja tänään julkaistut _biisinäytteet_ [SVT:n sivusto] löytyvät linkeistä, mutta tuskin toimivat enää illan lähetyksen jälkeen, koska sääntöjen mukaan finaaliin valitttuja biisejä ei saa olla julkisuudessa ennen annettua lupaa.

Kommentit, joita olen seurailllut ovat tavakseni tulleet kohteet eli Aftonbladetin "Schlagerbloggen", "Poplight" & "Schlagerprofilerna" (tarkoituksella  ilman linkkiä).1. "Forever Starts Today" – Linus Svenning
Tiesin, että artisti on entuudestaan kansan tykästymä, joten jo sillä oletin, että olisi chänssejä edetä finaaliin tai vähintään viimeiseen keräilyerään. Lavatoteutus on näköjään ideoitu viisulavoilla nähdyistä peltitynnyrien rummutuksesta. Biisissä on oma vetonsa; jotenkin tunnistettavissa viisubiisiksi. En kadu oletusta jatkoonpääsystään. Viime lauantain semissä SVT:n käyttöön ottama äänestys-aps aiheutti tiettävästi sen, ettei ensimmäisenä esiintynyt saanut jatkoonpäästäkseen tarpeeksi ääniä. Mitenhän mahtaa käydä Linuksen?

2. "Där och då med dig" – Emelie Irewald
Jos jokin, tämä käy todisteeksi siitä, että Melodifestivalenissa pyritään aikaansaamaan tyrkyiksi moninaisia biisejä, ei pelkkää balladia tai viisu-schlageria. Mielenkiintoinen tapaus, vaikka artisti minulle neverheard onkin. Tiettävästi biisinsä lyriikka kertoo syöpään sairaistuneen poismenosta. Biisi on itsessään niin omansalainen balladi, että yhdistettynä lyriikkaansa ja vähäeleiseen lavatoteutukseensa, mahtaakohan kokonaisuus koitua miten edukseen?     

3. "Groupie" – Samir & Victor
Olen liian vanha eukko jaksaakseni mitään paradisehotel/bloggaaja-poitsuja!! Vielä vähemmän jaksan seurata kaaosta, jota kuulemma lavatoteutuksensa on. Lupaan kuitenkin yrittää olla jurputtamatta, jos/kun tämä finaaliin mennee ja heittämällä, suosionsa perusteella.

4. "If I Was God For One Day" – Neverstore
Tämä biisi vetosi harjoitusvideo-otooksella, mutta kun biisiä kuuntelin, niin jotenkin vaan kauheen pitkäveteisalkuinen. Lisäksi soundissaan on erittäin voimakas Green Day-soundi. Viihtyisä kertosäe-osuus, siinäpä se.

5. "Nonetheless" – Marie Bergman & Sanne Salomonsen
Nämä lyylit merkitsin viisulotossani ensimäisten joukossa jatkoon meneviksi, vaan mahdoinkohan sittenkään oikein veikata? Biisinsä on nimittäin ainakin omaan makuuni ihan liian Z z unettava. Daamit ovat vaan siinä määrin arvossa, että joko ovat jatkossa nimillän tai sitten toden totta, äänestäjät ovat liian nukahtanieta heitä äänestääkseen. Emelien balaldi vetoaa ehdottomasti tätä enemmän puoleensa.

6. "Möt mig i Gamla Stan" – Magnus Carlsson
Tämän kohdalla sitä miettii, oiskohan millaisella varmuudella ollut illan ykkössuosikkini, jos tämä olisi kisannut joskus kasari-vuonna, jolloin nämä schlager-rallit olivat kovassa huudossa? Magnusin paluu viisulavalle ei ole pettymys, mutta jotenkin pukkaa fiilistä, että en mä enää jaksa tällasta pitkään kuunnella. Lavatoteutuksesta sanoisin, että ehdottomasti ihan liian täyteen ahdettu. Tanssijoita on kanssaan lavalla niin paljon, että välittyy ahtaanpaikan värinää, vaikkei sitä podekaan.

7. "Don't Stop Believing" – Mariette
Aatella, jos tämä sittenkin voittaa ja päätyy Viennaan asti... ja minä hetken aikaa lottoilin niin tapahtuvan, kunnes muutin mieleni?!! Pidin tätä pitkään viisulottoni voittajaehdokkaana, koska oli vaan ennakkofiilis, että biisiä kuulematta Miss Li olisi työstänyt jotain tapansa mukaista makeeta, kuten _My heart goes boom_ [Youtube]. Artistina on neverheard Mariette, mutta ei sitten millenskään lailla häiritse tykästymistäni. Biisi on ihanan mystinen ja lavatoteutus kuulostaa olevaan jotain tosissaan makeeta.    

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.