lauantai 14. helmikuuta 2015

ESC 2015 ~ tyrkyt ~24

Minä ja kanssaihmiseni vietämme tänään(kin) superlauantaita, tarkoittaen sitä, että yhdelle ja samaiselle päivälle on osunut useampi finaali ja semifinaali. Illan saldo näyttäisi olevan 7, josta 3 viisuedustajan valintaa ja loput 4 semifinaalivaiheessa olevia.

Tänään viisuedustajansa valitsee Liettua, Islanti ja Italia. Liettuan tapahtumien seurantani huutaa tyhjyyttään, mutta Italiassa on kieltämättä toiveet, että Sara Fabianin tyrkky olisi hyvä ja jopa siinä määrin, että saisin hänet LIVE-seurakseni Viennaan. Viisumaailma tunnistaa hänet v. 1988 kisaamisestaan, mutta Suomen kansa tunnistanee hänet tästä hitistään:. _ "I will love again"_ [YouTube].   Sara onkin tippunut finaalista, vaan eipä kyllä biisinsä mikään hyvä olisi ollutkaan:
_Voce_ [YouTube]

Islanti on sen sijaan kahdesta toinen illan pääseurantakohteeni. Jotenkin haikeaakin, että tänään se sitten loppuu, tältä erää, Islantiiin streamailuni. Tänä vuonna tosin on ilmennyt ihmeen paljon pätkintää, mutta liekö syy streamissä vai tietsikassani. Enniweis... Islannin finaali koostuu 7 kisaajasta.  Semivaiheessa  kaikkien piti esittää osuutensa islanninkielisenä, mutta ilmeisesti finaalissa on luvassa joiden kohdalla englanninkielisen osuuden näkyvyyttä. Ainakin niistä on julkaistu englanniksi käännetyt viralliset biisinimet ja joistain YouTube-videoitakin:
http://escxtra.com/2015/02/five-songvakeppnin-finalists-set-to-compete-in-english-two-stick-with-icelandic/ .

Islannin viisufinaalistit 2015 ovat:

Fly ~ Cadem

Feathers ~ SUNDAY

Piltur og stúlka ~ Björn and members

Unbroken ~ María Ólafsdóttir

Dance slow ~ Elín Sif Halldórsdóttir

Once Again ~ Friðrik Dór

Milljón augnablik ~ Haukur Heidar

Seitsikossa on kaksi sellaista, että olen kyllä pettynyt, jos he Viennaan päätyvät!  Haukur Heidar on puolestaan tapaus, jonka hyväksyn Viennaan, jos kaikki muut varsinaiset suosikkini ovat estyneet.
Tuossa ylempänä olevassa escxtra-linkistä löytyy näiden kisaajien Youtube-videot, tyrkkyjensä englanninkielisistä versioista. Myöntää täytyy, että Marian ja Fredrikin balladit avautuivat ja tykästyttävät ihan erilaisesti, kun ymmärtää mistä lauletaan.

Unkarissa on tänä iltana kahdesta ensimmäinen semifinaali. Molemmista semeistä neljä saa passituksen Unkarin finaaliin siten että kolme samantien ja neljäs valitaan kuudesta ulkopuolelle jääneistä. _Lähdesivusto_ [EscBubble]

Unkarin semifinaalin osanotto näyttää tältä: 

1. SEMIFINAALI (tänään)
Timi Antal – ‘Woke Up This Way’
Boglárka Csemer (Boggie) – ‘Wars For Nothing’
Karmapolis – ‘Time Is Now’
Zoltán Mujahid – ‘Beside You’
New Level Empire – ‘Homelights’
Pankastic! – ‘Kicsi a világ, de nagy világ’
Spoon – ‘Keep Marching On’
Ádám Szabó – ‘Give Me Your Love’
Vera Tóth – ‘Gyémánt’

2. SEMI FINAALI (ensi lauantaina)
Bogi Dallos – ‘World of Violence’
Éliás Gyula Jr. ft. Fourtissimo – ‘Run to You’
Bálint Gájer – ‘That’s How It Goes’
Ív – ‘Fire’
Gergő Oláh – ‘A tükör előtt’
Other Planet – ‘Untold Story’
Passed – ‘Mesmerize’
Gabi Szűcs – Úgysem felejtesz el’
Kati Wolf – ‘Ne engedj el’

Unkarin viisuilua on viihtyisää seurata, koska heillä selvästikin kisataan biisillä, ei kikkailulla tai paljaalla iholla. Sitä en silti sano, että kaikki tyrkkynsä olisivat tosi tykästyttäviä, mutta siedettävyyttä parempia kuitenkin, lukuunottamatta näitä.

Ja sitten vielä, illan yks ja ainooni, Ruotsin toinen semifinaali, mutta postaan siitä erikseen tuonnempana iltaa.

Suomikin jatkaa tänään UMKailuaan, mutta allekirjoittanut on edelleenkin ihan muissa maissa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.