sunnuntai 8. helmikuuta 2015

ESC 2015 ~ tyrkyt ~22

Arvatenkin tämän postauksen henkilökohtainen kiinnostuselementti on eilisessä Ruotsin ensimmäisessä semissä, mutta palaan siihen lopukseni. Tähän saumaan Saksattaa.

Saksa on julkaissut yhtä lukuunottamatta biisinäytteet: _Deutscher ESC_ [saksankielinen sivusto biisilinkkeineen]

Vihoviimeinen Saksan kisaaja on oleva ns. villi kortti, joka valitaan helmikuussa. Niin paljoa en ole Saksan karsinnointiin tutustunut, että voisin kommentoida, miksi yksi kisaaja on niin etäällä muiden julkitulosta. Mutta näillä mentäköön. Biisinäytteiden perusteella, alla he, joista jonkun toivon Viennan lavalla näyttäytyvän. Nämä ovat rajatapauksia, joista en oikein tiedä jättääkö kisasta poissa vai pitääkö mukana. 

Alexa Feser - Glück
Alexa Feser - Das Gold von morgen
Andreas Kuemmert - Home is in my hands
Andreas Kuemmert - Heart of stone
Fahrenhaidt - Frozen silence
Fahrenhaidt - Mother Earth
Faun - Hörst du die Trommeln
Faun - Abschied
Laing - Zeig deine Muskeln
Laing - Wechselt die Beleuchtung
Noize Generation - Crazy now
Noize Generation - A song for you 
Mrs Greenbird - Take my hand
Mrs Greenbird - Shine, shine shine
+ villi kortti?

Saksa on viisumaa, joka pääsee finaaliin semifinaaleitta, joten pääsen paikan päällä Saksan edustustyrkyn LIVE-seuraan aikaisintaan perjantain harjoituksissa.

Unkarin seurantani jäi muiden jalkoihin, mutta sain nähtyä mielenkiinnossa olleen Kati Wolfin LIVEtyksen biisillään  _ "Ne enged ej!"_ [YouTube]. Käsittääkseni Unkarin Celine eli Kati pääsi jatkoon.

Suureksi helpotuksekseni Islanti kisaa torstain semifinaalissa, joka mahdollistaa sen, että olen paikan päällä läsnä areenalle Islannin esiintyessä, vaikkei semistään finaaliin pääsisikään. Minun Euroviisuiluni on tätä nimenomaan, että joillakin mailla on vakaa suosikkius, että haluan paikan päällä ollessani kokea LIVE-osuutensa, biisillään millä tahansa.

Islannin eilinen viimeinen kahdesta semistään ajoittui samanaikaisesti Tanskan finaalin sekä Ruotsin ja Unkarin semikarsinnoinin kanssa ja siitä syystä en seurannut lähetystä kuin lähinnä pitämällä stream-selainta auki ja ajoittain klikkaamalla, mitä stream-kuvassa tapahtuu. Illan esityksiin kerkeän tutustua nyt myöhemminkin, YouTubaamalla.

Kuten aiemmista postauksistani voi päätellä, ensimmäisekseni hakeudun Reginan seuraan. Maansa tunnetuimpia ja visukansalle tuttu artisti. Reginan tyrkky _"Aldrei of seint"_ [YouTube-linkki] ei päässyt finaaliin, mutta oli ihan jees mielestäni. Nätti balladi lavatoteutuksella, josta näkyi siihen panostaminen. Eniten eilisestä Islannin karsinnasta säväytti _tämä_ [YouTube] finaaliin päätynyt, joka puskee äärimmäisen voimakkasti kotikutoista Alcazaria. Kolmikon tanssahtelua katsellessa huomaa, millainen pro-bändi Alcazar on ja nämä puolestaan herttaisia sinnepäin olevia. 

Suomikin aloitti eilen UMK-karsinnointinsa, mutta sen tapahtumia en tiedä muuta mitä olen Viisukuppilan foorumi-kommentointeja vilkaissut ja lööppejä nähnyt. Minulla ei vaan riitä mielenkiintoa Suomen viisuilulle, jota Suomelle lienee luvassa roimasti, jos (olettakseni kun) Pertti Kurikan nimipäivät nimetään Suomen edustajaksi,

Eilen on muistaakseni mm. Virokin kisannut, mutta heidän jäätyä täysin eilisen huomioni ulkopuolelle, jääköön nytkin.

"Nu skör vi!!!!" sanotaan Melodifestivalenissa, kun homma eli Ruotsin viisukarsinnointi saa starttinsa. SVT:n sääntöjen mukaisesti eilen finaaliin päässeitä biisejä tai esitystaltiointeja ei saa pitää julkisuudessa ennen annettua lupaa ja siksi en vaivaudu tsekkaamaan löytyykö YouTubesta eilen finaaliin päässeitä Eric Saadea ja Jessica Anderssonia. Kuten aina, SVT poistattaa luvattomat Youtubaukset.

Eilinen Melodifestivalen-seurantani oli mielenkiintoinen elämys, kuten osasin ennakkoon odottaakin. Taso on noussut aiemmastaan siinä määrin, että oli tutun kotoista. Muistelen päivitelleeni viime vuonna, kuinka niin lähetyksen sketsit kuin biisien tasokin on romahtanut aiemmastaan. Nyt oltiin selvästi back in the business ja olo oli kuin Malmögatea ei olisi koskaan ollutkaan.

Melodifestivalen on toteutukseltaan sen koon show, että lähinnä itken säälin kyyneleitä kommenteista, että Suomen UMK:lla haettaisiin Melodifestivalenin vastaavuutta.
"tänä vuonna tavoitellaan yhä enemmän ruotsalaisen Melodiefestivalenin tyyliä, ja intiimi studio sopii paremmin tähän." Lähteenä  Iltalehden artikkeli .

Ihankos tosissaan: Melodifestivalen: tuhatkatsomoinen areena, katsomopaikat täynnä vs. UMK: joku parinsadan katsomopaikan studiosessio...?! Jos blogissani olisi audio-osuus, nyt kuuluisi naurahdustani!

Perinteinen viisulottoiluni eli Melodifestivalen-tuloksien ennakointi biisejä kuulematta pääsi hyvälle alulle, sillä veikkasin neljästäni kolme prikulleen oikein. Numeroitu keltainen pääsi Andra chanseniin eli viimeiseen semiin ja numeroitu sininen finaaliin. Biisinimien ja artistien väritys viittaa siihen, kuinka olin ennakkoon olettanut käyvän. Numerot ovat seminsä esiintymisnumeroita.

2.  "Pappa" – Daniel Gildenlöw
    
5. "Det rår vi inte för" – Behrang Miri feat. Victor Crone
   
6.  ~> "Can't Hurt Me Now" – Jessica Andersson
 
7.  ~> "Sting" – Eric Saade 
     
 Daniel Gildenlöwin sijaan toisen Andra-passituksen sai nukketytöt Dolly Style.

Behrang & co:n esiintytessä selailin muita auki olleita stream-sessioita, joten käytänössä missasin esityksen. En osaa sanoa jatkoon pääsystään mitään. Jessica sen sijaan päätyi finaaliin itsensä, ei biisin vuoksi. Toki on heitä, jotka biisiään diggaavat, mutta en kuule enkä koe tyrkyssään muuta kuin perusballadin. Jessica on yksi Ruotsin suosikkiartistejani, joten olen iloinen finaalipaikastaan, mutta biisinsä ei ainakaan ensituntumalla ole suosikkiusasemaan yltämässä.

Eric sen sijaan tuli ja vei eukkoa puoleensa. Vaikken Ericin aiempaa viisutuotantoa olekaan digannut, niin onhan se ihan selvää Raamattua, että on kyse artistista, joka klaaraa hommansa sellaisella ammattitaidon oheistamalla lavakarismalla, ettei illan kanssakisaajilla ollut mitään jakoa siitä, ken on illan paras. Kyky tehdä muutaman minuutin talentintäyteinen showpläjäys on se jokin, joka on pitänyt Melodifestivalenin allekirjoittaneen seurannassa yli 3 vuosikymmentä. Kolmiminuuttinen irtiotto arjesta ei voisi viihtyisämpi olla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.