tiistai 10. helmikuuta 2015

ESC 2015 - finaali ~ AUSTRALIA

Euroviisut on aina ollut nimenomaan valtakuntien rajat ylittävä, kaiken maailman tai no ainakin Euroopan yhteinen yhtaikainen elämys, tänä vuonna 60. vuottansa. Maailman maista Australia lienee innokkain viisulähetyksiä seuraava  "ulkopuolinen" maa, vaikkakin heillä se on sunnuntaiaamu, kun katselevat lauantai-illan televisiolähetystä.

Juhlavuoden nimissä on päätetty, että Australia pääsee mukaan ja on muiden viisumaiden tapaan yksi kisaavista viisumaista. Australia saa esiiintymispaikan lauantain finaaliin, semiosioa suorittamatta.

Tämä on kyllä sellainen once in lifetime-momentti Euroviisujen historiassa, että sitä liki liikuttuu australialaisten puolesta ja omasta puolesta, kun tietää olevansa paikan päällä tilanteen tapahtuessa.
Näkeehän sen jo tästä videostakin, miten hilpeästi suhtautuvat uutiseen päästä mukaan:

Australian osanotto herättää tietysti kysymyksen mitäs sitten, jos Australia voittaa? Missä ensi vuoden viisut tällöin järjestetään? Siitä ja muusta Australian osanottoon liittyvästä voi lukea viralliselta viisusivustolta: http://www.eurovision.tv/page/news?id=australia_to_participate_in_the_2015_eurovision_song_contest 
                                   EUROVISION SONG CONTEST 2015 ~ Australia
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.