tiistai 6. tammikuuta 2015

Yleistä pähkäilyä ~ 8

Loppiainen tietää paluuta arkeen, mutta viisuuntuneessa maailmassa yleensäkin tammikuu tietää "high seasonin" olevan ovella.

Järjestäjien taholta paraikainen tammikuu tietää semifinaalijakoa ja taviksille kohdistettua uutta lipunmyyntisessioa (tarkennetun katsomokartan kera?), mutta ennenkaikkea tammikuu tuo mukanaan traditionaalisen muiden maiden karsinta/finaali-seurannan: _Viisuvuoden karsinta/finaali-kalenteri_ [englanninkielinen kalenteri].

Tänäkin vuonna kiinnostuneisuusimpulssini kohdistuu selkeästi syveimmiten Skandinavian maihin; Suomen ollessa silmälläpidossani siinä sivussa.  Viisumaailma tunnistaa käsitteen "superlauantai", joka tarkoittaa useamman karsinnan ja finaalin osumista samalle illalle. Kalenterin perusteella, tällä kaudella sellainen on luvassa 7.helmikuuta, jolloin on tarjottimella Tanskan finaali, Islannin toinen semifinaali ja Ruotsin ensimmäinen osakarsintansa. Nämä edellämainitut ollen omassa kiikarissani, tyrkyllä samalle illalle on myös Latvian, Liettuan, Unkarin ja Viron semifinaalit. 2 finaalia ja yksi semi ei kuulosta pahaltakaan, verrattuna mitä on joskus ollut, jolloin samalle illalle on osunut lähemmäksi 10 finaalia. 

Touhuan paljon sellaista viisuuntunutta, jolla todennäköisestikin kategorioidun hardcore-viisufaniksi, mutta tosiasiassa itse olen aina vierastanut Euroviisuuden fanius-määritelmää. Enemmänkin Euroviisut on minulle vuosikymmenien aikana muovautunut jokakeväisesti toistuva elämäntapa, jossa toukokuinen viisufinaali on kuin jouluaattoaan viettäisi. Hetkellistä telkkarihupia, irtiottoa arjestaan ja that`s it. Ei sen elämää suurempaa. tosin kieltämättähän se omaa kieltään kertoo, että on ihan vapaasta tahdostaan halukas viettämään viikonlopun iltaansa tietokoneellaan, streamautuakseen muun maan (kieltä ymmärtämättä) viisukarsinnan tai-finaalin katsojaksi. Saati rahamäärää, jota on halukas käyttämään reissatakseen paikan päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.