maanantai 5. tammikuuta 2015

Eurovision # flashback ~ This is our night ♪ EUROVISION 2009

Palatakseni edellisen flashback-postaukseni viisuesityksille naureskelevaan henkeen, tässä  päivitetympi malliesimerkki. Tosin, tietäen miten suosittu artisti kreikkalainen Sakis on viisumaailmassa, mahdankohan saada viisureissulleni hänen kroppakoreografinsa naureskelusta millaisen kirouksen? No, jos Viennassa menee Sacher-leivokset väärään kurkkuun ja tukehdun tai jotain, syytettäköön siitä tätä Sakis-postaustani.

Video näyttää olevan rehearsal-näytös, joka tarkoittaa ensimmäisimpiä harjoituksia eli niitä, joissa maksanutta yleisöä ei ole läsnä. Artistit harjoittelevat akkretioitujen tms. erityisluvallisten läsnäollessa. Oslossa näistä näytöksistä oli screen-kuvalinkki pressikeskukseen, jonne sinnekään ei taviksilla ole asiaa. En ollut paikan päällä v. 2009, mutta video tuo väistämättä mieleen, miten nautinkaan Oslossa siitä kaikesta, jota faniakkre mahdollisti.
Tosiasiassa, mitään mainittavampaa ei tapahtunut, mutta tiedostin erityistilanteisuuden siinä määrin voimakkaasti, että olihan se kyllä ihan älyttömän hurja elämys ja ikäänkuin vuosikymmeniä kestäneen viisuseurantansa palkinto "olla sisäpiireissä". Muistaakseni olin läsnä kaikissa harjoituksissa, joihin akkrellani pääsin, mikä kuvaa innokuuuttani jo siinäkin mielessä, että esitykset itsessään ovat just ja tasan yhtä samaa, tarkoin harjoiteltua lavaperformanssia.
Tämä videointi tuo esiin sen, millainen koreografioitu viisusessio on paikan päällä nähtynä vrt. television lähizoomattuun ja kamera-ajoiseen versioon. Myöskin syy, miksi viihdyn viisuharjoituksissa; lavalla tapahtuu koko ajan.  Tästä Sakisin setistä näkee millaisesti tarkkaan harjoiteltu ja liikuskelun suhteen ajoitettu viisuesitys välittyy paikan päällä nähtynä.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.