lauantai 31. tammikuuta 2015

Eurovision # flashback ~ Nótt ♪ ISLANNIN EUROVIISUT 2011

Tämän blogin ylläpitäjä on tällä hetkellä sanoisinko dress rehearsalsessa fiiliksessä; viisuseasoni on ikäänkuin lämmittelyvaiheessaan. Jokavuotiset karsintojen streamseurannat alkaa tänään, Islannin ensimmäisen semifinaalin seurannalla. Tämä menee ikäänkuin lämmittelynä ensi viikolle, jolloin lauantain stream-tyrkytyksessä on Ruotsin 1. &  Islannin 2. semifinaali & Tanskan finaali. Tokihan tänään on Sveitsinkin finaali, mutta allekirjoittaneen maailmassa se on kiinnostavuudeltaan ihan whateveriä, mikäli samaan aikaan skandinavisessa maassa on jotain streamattavaa tekeillä.

Tässä postauksessa, ajattelin flashbackailuni ohessa avata stream-seurantani käytäntöä. Näinhän se menee, liki poikkeuksetta.

Seuraan ennakkoon tietoa esiintyjistä, biisinäytteitä tms. ja sitten stream-lähetystä seuratessani on yksi tai useampi suosikki, jolle toivon jatkoonpääsyä. Islannin karsintaohjelmia seuratessa on realiteettina se, etten osaa kieltä, enkä siten ymmärrä sanaakaan mitä puhuvat. Islannin kieli on kuitenkin minun korvissani niin eksoottista, ettei ymmärtämättömyys ole viihtymisen este. "Öhkynmöhkyneinat" on minun mielestäni kaunein kieli, heti ranskan jälkeen.
Jossain vaiheessa, jonain päivänä, ohjelman jälkeen Youtubailen josko joku olisi linkittänyt suosikkibiisini lyriikasta englanninkielisen version. Tästä Yohannan tyrkystä näyttää löytyvän virallinen englanninkielinen versio "Slow down", mutta mielelläni aina tutustun suosikkityrkkyni alkuperäisen lyriikkaan. Tästä syystä olen erityisen ilahtunut tämän videon olemassaolosta. 
Yohanna on Euroviisu-lähetyksiä seuraneelle tuttu vuodelta 2009, jolloin hän edusti Islantia balladillaan "Is it true". 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.