keskiviikko 7. tammikuuta 2015

Eurovision # flashback ~ Invincible ♪ EUROVISION 2006

Taustani tuntien voisi luulla, että nyt pukkaa Carola Häggkvistin kohotuspostaus tai muuta nostalgiaryöpettä. Vaikka onhan se toki totuus, että elämäni viisuuntui ihan oman genreensä v. 1983 jälkeen, jolloin teinityttö Kollega fanitui Ruotsia edustaneeseen Carolaan. Minulla ei ole kaikkia älppäreitään, enkä muista olleeni kauaa fan clubinsa jäsenkään, mutta aina Carolalla on ollut ja tulee olemaan oma kiistaton merkittävyysasemansa. Tarkoittamatta sitä, että diggaisin kaikkea mitä touhuaa.
Kuten esimerkiksi tämän v, 2006 viisutyrkkynsä englannistamista. Tykästyin kyllä alkuperäiseen " Evighet"iin, mutta tämä englanninnos on kyllä kaikkea muuta kuin tykästyttävä. En diggaa, vaikka kuinka ois Karuulan tyrkky. Oikein malliesimerkki, kuinka en yhtään tykkää Ruotsin tavasta englanninkielistää edustusviisunsa, koska lyriikan henki kärsii ja kunnolla. Sille on kuitenkin syynsä, miksi tätä ja juuri tänään flashbackailen. 
Carolan viisuedustajuus oli aikoinaan alku tapahtumalle, joka täyttää tänään vuosia: kirjauduin mukaan viisuja harrastavien foorumiin, tänään, 8 vuotta sitten. Sattuneesta syystä, en ole viime vuosina ollut siellä juurikaan äänessä, mutta edelleenkin se on paikka, jossa, jos missä viisuilijana koen olevani kanssaihmisteni seurassa.

Muistan, miten toukokuussa 2006 lueskelin foorumiin kirjautumatta paikan päällä olevien raportointia. Ennenkaikkea kiinnosti lukea, mitä foorumilla kommentoitiin Carolasta, mutta muistan viihtyneeni mm. lueskelemalla kauhistuneita kommentteja Andorran artistin harjoitusasusta. http://www.viisukuppila.fi/phpBB3/2006-arkisto/topic2747-240.html  
Todennäköisestikään en olisi Viisukuppilan sivuille alun alkaenkaan hakeutunut, ellei nimenomaan Carolan kaltainen viisusuosikki olisi ollut yksi kauden kisaajista (isänmaan petturina Lordin touhut ei juurikaan kiinnostanut). Varsinainen foorumiin mukaan kirjautumiseni tapahtui myöhemmin, v. 2007 puolella, mikä johtuu paljolti hämmennyksestä ja viemästä ajasta totutella ajatukseen, että viisuilisin netissä julkisesti, profiilinimen takanakaan. 
Minulla ei ole tai ole ollut lähituttavissani viisuilijaa ja siksi olen tottunut Euroviisujen itseksenisisyyteen. Tähän viitaten, vaikkei blogini postauksia ole kommentoitu,  vastavuorottomuus ei ole minulle ongelma. Olen tottuneempi itsekseni viisuiluun kuin siihen, että jaan viisuisia ajatuksia ja elämyksiä toisen kanssa. Näinollen, tänään 8 vuotta täyttävä Viisukuppilaan mukaanmeno oli ja on ollut hurja muutos siihen, millaisessa asemassa Euroviisut on elämässäni tänä päivänä.  Viisukuppila on ehdottomasti se taho, joka on eniten myötävaikuttanut elämääni, jossa reissaillaan viisujen perässä milloin minnekin, streamaillaan muiden maiden karsintoja tms.  
Palatakseni Carolaan, liekö sitten mitä viisujumalien johdattamaa, mutta onhan se mielenkiintoista todeksi todeta, kuinka Carola on alullepaneva kytkös Ruotsin viisukarsinnan vuosikymmeniä kestäneelle seurannalleni, Viisukuppilaan kirjautumiselleni kuin oli myös läsnä ensimmäisessä Ruotsin viisukarsintojen LIVE-elämyksessäni. Carola oli yksi Kiirunan karsinnan kisaajista. Ei kylläkään päässyt jatkoon, vaan enpä kyllä duettotyrkystään tykännytkään, mutta kuitenkin. Vaikken biisiään diggaisikaan, niin silti Carola on ollut tilanteessa ja sen seurauksessa läsnä tavalla, jonka muistan lopun elämääni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.