sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Eurovision # flashback ~ Hela världen för mig ♪ MELODIFESTIVALEN 2003

SVT näyttää julkaisseen ohjelman, jossa seurataan edelliskauden edustajansa Sanna Nielsenin viisukokemusta Kööpenhaminassa 2014. Toisin kuin aikoinaan kasarikotonani, Ruotsin kanavatarjonta telkkarissani ei ole enää itsestäänselvyys, joten sitä on tyydytttävä SVT Play:n tarjontaan. Parempi toki sekin kuin ei mitään. "Undo" on yksi alltime-viisusuosikeistani, mutta väistämättä Ruotsin viisuedustaja Sanna Nielsen oli erityisemmässä tsempityksessäni.

Olen seuraillut Ruotsin viisuelämää ns. Melodifestivalenia vuodesta 1983 lähtien. Käytännössä, vuosikymmenien seuranta on tuonut mukanaan artisteja, jotka tunnistan "vanhoina tuttuina" tai kuten Sannan tapauksessa, nousevat suosikkiusartistini asemaan ja saavat siten aina kisatessaan erityiskiinnostuneisuuteni osakseen. Sanna on ollut yksi suosikeistani v. 2003 lähtien, jolloin hän entreerasi tietoisuuteeni viisutyrkyllään "Hela världen för mig". 
Biisi on siitäkin meriittinen, että lieneeköhän peräti ensimmäinen Thomas G:ssonin tekemä, johon olen tykästynyt. Sittemminhän Thomasin työstämiä viisubiisejä on yltänyt suosikeiksini tuon tuosta. 
Sannan kaikista vuosien varrella olleista viisutyrkyistään en ole tykännyt, mutta v. 2014 olin kyllä täydestä sydämestäni "biisinsä Undo takana". Oli jotenkin kauhean nostalgista muistaa, mistä tähän on tultu; muistaa miten Sanna tykästytti silloin joskus aikoja sitten. Mikäs sen makeampaa viisuilua kuin että suosikkiartistinsa kisaa Euroviisuissa biisillä, jota diggaa? 
En tiedä mahtaako Sanna laulaa "Hela världen för mig"ä kuvaa ottaessani , mutta kyllähän se oli aivan ihanaa, kun Sanna tuli kesällä 2008 keikalle ajomatkan päähän. Ruotsalaisartisteilla ei ole tapanaan piipahdella keikkailemassa lähiseudulla kuin lähinnä Luleåssa, joka on niin kaukana, ettei siellä piipahdeta kuten Torniossa. Tästä syystä, Sannan esiintyminen Twin City Festivalenissa 2008 oli kyllä kiistatta harvinaista herkkua.

"Hela världen för mig" kantaa mukanaan muistoa niin Sannaan tutustuneisuudesta, Twin City-keikastaan kuin siitäkin, miten biisi oli yksi toistokuuntelussani olleita kevättalvella 2010, Oslon viisureissuni alla. Lyriikka nastasi sen verran hyvin silloisiin fiiliksiini, että tuli kuunneltua ja mukana lauleskeltua tuon tuosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.