tiistai 6. tammikuuta 2015

Eurovision # flashback ~ Fight ♪ EUROVISION 2007

...never stop, just fight. Never let nobody in and step right on your dream, if you really wanna take this trip...

Mitä lähemmäksi toukokuinen Vienna lähestyy, sitä tiheämmin muistuu mieleen fiilis sen kolmiminuuttisen aikana, jonka Natalia Bardu edusti maataan Moldovaa Helsingin kisoissa, v. 2007. Kappaleensa oli kisaajista viimeinen, joten tiesin, että esityksen loputtua tämä olisi tässä; ensimmäinen viisureissuni oli tapissaan.

En muista hirveästi keskittyneeni niinkään artistiin kuin siihen, millaista fiiliskuohuntaa biisinsä lyrikka toi pintaan. Se tilanne ja se lyriikka olivat niin lähellä toinen toistaan kuin vaan olisi voinut olla. Muistan sen äimistyksen siitä, että tämä kaikki on todellisuutta; olen tässä ja nyt paikan päällä Euroviisuissa, eikä tunnu missään, jos muu maailma koki touhuni jotenkin naureskeltavan nolona. Sekin tuntui niin kummalta katsoa areenalla kansssani olleita ja todeta miten paljon on ihmisiä, jotka yhtlailla vaikuttivat olevan siellä, jossa sillä hetkellä halusivatkin olla, viisuareenalla muun maailman mielipiteistä piittaamatta. Hetkellinen impulssi "uskaltautua" Helsinkiin paikan päälle oli tuolloin tapahtuessaan merkityksellinen askel, koska olinhan pitänyt siihen astiset viisukiinnostuneisuuteni 1981-2007 parhaani mukaan enemmän tai vähemmän poissa julkisuudesta.

Tänä päivänä toivon ihmisillä olevan elämässään jokin harrastus, jokin touhuilunsa, josta pitää kiinni, on muu maailma sitten mitä mieltä tahansa. Viimeisinä hetkinä harva laskee hetkiään, jolloin on toimiut oikeaoppisen fiksusti vaan niitä elämyksiä ja ihmisiä, jotka ovat merkityksellisimmin sydämeensä asuttuneet.


Obsession, we hide in the back and devotion's finding a way... ♪

2 kommenttia:

  1. Kiitos kommentista :). Niitä on mukava saada, niin rikkoutuu vallitseva bloggailen itsekseni-henki. Toisaalta, itsellänikin on tapana lueskella toisen blogia mitään sanomatta, joten ihan miten vaan käy.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.