sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Eurovision # flashback ~ Eläköön elämä ♪ EUROVISION 1985

En voi sanoa montaakaan Suomen edustajaa varsinaisesti inhonneeni, mutta kuitenkin olleen minun makumaastossani voimakkaan yhdentekevä. Vastausta siihen, milloin tarkalleen ottaen tipahdin Suomi-viisuisesta puusta, en osaa paikallistaa itsekään. En vaan ole enää vuosiin piitannut kuin satunnaisista Suomea edustaneista tyrkyistä. Viimeisin taitaa olla "Lose control", v. 2009.  
Muistan, että Helsingissäkin v. 2007, vaikka olinkin paikan paikan päällä Hanna Pakarista kannattavassa T-paidassa, niin biisiään en erityisemmin digannut. Hanna oli artistina minulle merkityksellisempi kuin biisinsä tai Suomen sijoittuminen.

Oslossa ollessani kuulin kommentin, että turha reissuhan sen täytyi olla, kun Suomi ei päässyt edes finaaliin. Kommentti, joka jaksoi ja jaksaa ihmetyttää. Tai sitten, ehkä sellaisiakin on, jotka käyttävät satoja euroja reissatakseen paikan päälle Euroviisuihin ihan vaan Suomea kannatttaakseen... Omalta kohdaltani, voin kyllä todeta täydeksi totuudekseni, ettei Suomen sijoittuminen Viennassa ole minkäänlaisessa merkittävyysasteikossani. Reissaan paikan päälle kokeakseni sekä areenalla olevan ainutlaatuisen atmösfäärin kuin myös sen kaiken, mitä 60.juhlavuottaan viettävän tapahtuman läsnäolo kaupungissa turistille tarjoaa. Euroviisut on itsessään niin iso produktion, että siinä joku Suomen sijoitus on yks ja sama! Tokihan se olisi makeeta kokea Suomen voittavan, paikan päällä ollessaan, mutta helvetti on jäätynyt jo kertaalleen,v. 2006. En usko sen toistamiseen tapahtuvan. 
 Suomea edustaneista, kaikista kaikkein suosikkein tapaus on tämä, tarkalleen 30 vuoden takaa:
Sonjan tyrkky kantaa muistonaan viisuiluni erikoistilannetta, jossa kotimaani Suomi oli isommassa suosikkiuudessa kuin Ruotsi, pääsääntöisesti jokavuotinen ykköseni. Kikki Danielssonin kasariralli "Bra vibrationer" oli ihan kiva, mutta kuitenkin lähinnä pettymys siksi, ettei Pernilla Wahlgrenia valittu Ruotsin edustajaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.