perjantai 16. tammikuuta 2015

Eurovision # flashback ~ Det vackraste ♪ MELODIFESTIVALEN 1995

Aikoinaan naimisiinmenoa planeeratessani, heitin hetkellisenä ajatuksena vaihtoehdon, että vihkibiisimme olisi _tämä_ [YouTube-linkki] eli Charpetierin "Te deum"; Eurovision Song Contest:n virallinen tunnusmelodia. Sen sijaan, eräs 90-luvun Ruotsin viisukarsinnoissa mukana ollut tyrkky tuo mieleen ajan, jolloin tosissaan tosissani ajattelin, että tämän haluaisin olevan aikanaan joko vihkibiisimme tai sitten olla vihkipäivänämme esillä jossain muussa muodossa.
Minulla tai sulhasellani ei ole mainittavan voimakasta kytkentää Ruotsiin tai  ruotsalaismusiikkiin. Euroviisut Melodifestivaleineen ja muineen ei voisi sulhastani vähempää kiinnostaa, mutta silti, olin tuolloin ja useamman vuoden siitedes sitä mieltä, että tämän haluasin vihkipäivänänämme kuulla.
Tämä ei voittanut Ruotsin biisiedustajuutta, mutta oli vuotensa suurimpia hittejä Ruotsissa ja tietääkseni yksi suursuosikeista ruotsalaispariskuntien häämusiikkina.
Tämä kappale ei soinut tai ollut mitenkään vihkipäivänäni esillä. Ruotsalaisartisti Nanne Grönvall & co. työstämä ja Cecilia Vennerstenin tulkitsema viisutyrkky tuo mieleen minäni, joka sittemmin lakkasin olemasta. Elämä on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.