perjantai 16. tammikuuta 2015

ESC 2015 ~ tyrkyt ~ 11

Tämä postaus jatkaa aiemmin aloittamaani projektia, ennakkosijoituttaa Ruotsin viisukarsinnan tyrkyt, kappaleita kuulematta. Yhtenä apunani käytän _tätä_ SVT:n Facebook-sivullaan julkaisemaa kuvaa värikoodeista, josta näkee mitkä biisit ovat samaa genreä tai tempoa. Ensalkuun, lisäinformaatioa saadakseni, hyödynnän myös SVT:n julkaisemaa artistien esittelysivustoa eli http://www.svt.se/melodifestivalen/artister/  .
Tämän vuoden Melodifestivalenissa on 4 semiä, joissa jokaisessa 7 tyrkkyä . Kaksi pääsee finaaliin suoraan, kaksi päätyy viimeiseen, viidenteen karsintasemiin "Andra chanseniin". Toisin sanoen, jokaisesta 4 semistä jää 3 tyrkkyä ilman jatkopaikkaa. Keskityn tässä postauksessa heihin, merkitsemällä näin sellaiset tapaukset, joiden uskon kohtalaisella varmuudella tippuvan jatkosta.
SEMI 1, Göteborg 7.2

1. "I'll Be Fine" – Molly Pettersson Hammar
     soulig upptempolät, kraftfull känsla

2. "Pappa" – Daniel Gildenlöw
     Pain of Salvation-kytkös, berörande låt, lugn, stil, naken

3. "One By One" – Elize Ryd & Rickard Söderberg
      Amaranthe-kytkös, opera-tyrkky?

4. "Hello Hi" – Dolly Style
     show utan gränser, västerlänskt glad pop

5. "Det rår vi inte för" – Behrang Miri feat. Victor Crone
      reflekterande låt, " empire state of mind", Måns Zelmerlöw

6. "Can't Hurt Me Now" – Jessica Andersson
     vara stark igen, varit med om något svårt i livet, Aleena Gibson

7. "Sting" – Eric Saade
     feelgood-låt, Fredrik Kempe

~~~> Pain of Salvation menestyi viimeksi Melodifestivalenissatessaan ihan mukavasti ja siksi pidän Danielin mukana jatkokuvioissa. Hänen bändi-kytkös saattaa hyvinkin tuoda telkkarin eteen/äänestämään ihmisiä, jotka eivät muutoin Melodifestivalenia seuraa. Viitosena kisaa niin voimakkaasti maahanmuuttaja kytköksellinen tapaus, että saattaa hyvinkin mahdollisesti saada tarpeeksi ääniä jatkoon päästäkseen. Jessica on jatkossani, koska on henkilökohtainen kauden ennakkosuosikkini. Eric Saade lienee seminsä odotetuin suora finalisti-suosikki. Tullee kohtalaisella varmuudella saamaan ääniä tarpeeksi, ainakin Andraan päätyäkseen.


~ ~ SEMI 2, Malmö 14.2.

1. "Forever Starts Today" – Linus Svenning
     släppa allt skit

2. "Där och då med dig" – Emelie Irewald
     True Talent 20122-kisaaja, oma biisi

3. "Groupie" – Samir & Victor
     Paradise hotel, modebloggare

4. "If I Was God For One Day" – Neverstore
     pop/punk-rock, mäktig rocklåt, G:son

5. "Nonetheless" – Marie Bergman & Sanne Salomonsen
    cool, intensiv ballad

6. "Möt mig i Gamla Stan" – Magnus Carlsson
     glad, fartfylld sång, G:son

7. "Don't Stop Believing" – Mariette
     mystig, äktig, balladaktig, Miss Li

~~~> Marie Bergman & Sanne Salomonsen   ovat siinä määrin nimekkäitä artisteja, että on tasan kaksi vaihtoehtoa; joko ovat kirkkaasti jatkossa tai kaukana siitä. Sellaisiakin tapauksia on nimittäin ollut, että "kansalle tuttu" palaa, mutta sijoittuu jääden jatkosta. Tämän kaksikon sijoitusta on kyllä hankala ennakoida. Päätin pitää heidät jatkossani. Heillä myös näyttäisi olevan semin ainoa balladi, joka voi hyvinkin toimia etuna, mikäli muut tyrkyt ovat kovinkin sekamelskaa. Marietten pidän jatkossani seuraavista syistä: hän kisaa MissLi:n biisillä, jolla on tapanaan työstää symppiksiä biisejä. Toisaalta Mariette on sijoitettu kisaamaan viimeisenä ja tietääkseni sitä esiintymisnumeroa ei Melodifestivalenissa traditionaalisesti saa kuin syystä. Magnus on semin "vanha viisusuosikki"-genreä, jolla on äänestävää kansaa tukenaan vuosiensa takaa, luulisin. G:son on puolestaan siinä määrin meriittinen viisubiisinikkari, että jo siksikin pidän jatkossani. Linus on tuore tapaus viime vuuodelta, jolloin kisasi ensi kertaansa Melodifestivalenissa. Lasken sen varaan, että hän saa tuekseen enemmän ääniä kuin punk-painotteinen Neverstore, joka vaikkakin kisaa G;ssonin tekeleellä. ~ ~ ~ SEMI 3, Östersund 21.2.

1. "Insomnia" – Ellen Benediktson
    söka sig till situationer där man far illa

2. "För din skull" – Kalle Johansson
    energisk, medryckande, glad pop, G:son

3. "Bring Out the Fire" – Andreas Weise
    Arne Weise, G:son

4. "Living to Die" – Andreas Johnson
    mid-tempo ballad,  Bobby Ljunggren

5. "Don't Stop" – Isa
     likna ett Super Ball-nummer, Junior ESC 2011

6. "I See You" – Kristin Amparo
    intim, enkel arragerad, Fredrik Kempe

7. "Jag är fri (Manne Leam Frijje)" – Jon Henrik Fjällgren
    jojkaava artisti

~~~> Vaikkakin mielessä käy ajatus, että lieköhän sitten kuitenkin jokin "Undo 2", niin pidän Fredrik Kempen työstämän balladin jatkossani. Andreas Johnson yhdistettynä Bobby Ljunggrenin biisiin kuulostaa sellaiselta, että lienee vähintään Andra chasenissa. Andreas Weise on itselleni neverheard, mutta saattaa saada extraisesti ääniä julkkis/kansansuosikki-isäänsä tykästyneiltä.Vaan entäs vielä yhden kohtalo? Otanko jatkooni viime vuonna kansaa balladillaan ihastuttaneen Ellenin vai pari vuotta taaksepäin lasten Euroviisuissa kisanneen Isan? Molempien kohdalla, kansalle on luvassa muutoksen efekti ja kysymys kuuluu, onko äänestäjille liian voimakas "kulttuurishokki"? Pähkäiltyäni tulin siihen tulokseen, että Ellenin muutos herttaisesta laululintusesta joksikin Depeche Mode-tyttöseksi on kansalle liian voimakas muutosefekti. Tulee mieleen Melodifestivalen 1985, jolloin kansa kuohahti Pernilla Wahlgrenin nahka-asusta ja hakaristisestä glitter-korusta. Otan siis Isan jatkoon, koska hänen "aikuistuminen" Junior ESC-ajoistaan ei liene niin voimakas muutosefekti.


~ ~ ~ ~ SEMI 4, Örebro 28.2.

1. "Don't Say No" – Midnight Boy
    synthbaserad pop, 80`s, 

2. "Black Swan" – Caroline Wennergren
     soulig, retro men modern, lite gammaldags

3. "Building It Up" – JTR
    Australia

4. "Guld och gröna skogar" – Hasse Andersson
     kvinnaböske

5. "Make Me (La La La)" – Dinah Nah
     förmedla kärlek och mycket energi, Dr Alban

6. "Ett andetag" – Annika Herlitz
     powerballad, Sharon Dyall

7. "Heroes" – Måns Zelmerlöw
     storslagen, episk

~~~>  Måns taisi tässä taannoin päästää sellaisia kommentteja homoseksuaalien lapsista, että lieköhän ihmiset vielä miten loukkaantuneena muistaa? _Måns Zelmerlöw-det är inte lika naturligt_ [Expressen-linkki]. Pidän Månsin kuitenkin jatkossa, jos ei muuten, niin menneisyytensä suursuosikki-meriitillään. Annikan balladi on seminsä ainoa balladi ja power-sellaisena uskoisin erottuvan kanssakisaajistaan, joten otan jatkooni. Hasse ja Caroline ovat molemmat kansalle aiemmilta meriiteiltään tuttuja ja siksi uskon olevan potentiaalisia äänestyskohteita.

Kas näin, olen saanut listattua biisinäytteitä kuulematta, keiden uskon pääsevän jatkoon kauden Melodifestivalenissa. Tarkennettu, kuka mielestäni finaaliin/kuka andraan-postaus on luvassa vasta joskus sen jälkeen, kun Viisukuppilassa on avattu kauden sinikeltainen  "Viisuviking 2015" vai Viisulotoksikohan sitä nykyään kutsutaan, en muista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.